17 септември, 2019

Радио

Првата дама на Франција одржа состанок за правата на жените.

Актерката Emma Watson отпатува во Франција за да се сретне со првата дама Brigitte Macron и претседателот Emmanuel Macronom во рамките на Првиот совет на земјите од G7.

Emma веќе неколку години е амбасадор и се бори за правата на жените, а за неа oва беше пособено важен повик. Средбата се одржа во Елисејската палата. Исто така беа присутни активисти од различни земји, добитници на Нобелова награда, Nadia Murad i Denis Mukwege.

Emma е активист во борбата за женските права од 2014. година. Таа е исто така амбасадор на специјалната социјална кампања HeForShe – ги повикува мажите да ја прифатат родовата рамноправност и да се борат за неа. Таа се појави во креација на дизајнерката Alexe Chung.

Остави коментар

Почетна // Забава // Зошто Brigitte Macron се сретна со Emmа Watson во Париз?
Горе