5 премиери кои едвај ги чекаме на филмскиот фестивал во Торонто

6 септември, 2019
mp

44-от Интернационален филмски фестивал во Торонто, главниот филмски фестивал во Северна Америка, започна вчера на 5ти септември, а одамна е признат како референтна точка за дискусија за  потенцијалните номинирани филмови за награди во наредната сезона, почнувајќи со темелна дискусија за следната сезона за Оскар.

Торонто, како и обично, дели некои филмски премиери со Венецијанскиот филмски фестивал – на пример, “The Joker”, “Brief Story”. Други – како Goldfinch и Knives Out – дебитираат на TIFF неколку дена пред да започнат проекциите во кино салите. За вас ги избравме најинтригантните филмови кои вреди да ги гледате кога ќе пристигнат во кино салите.

Motherless Brooklyn

Knives Out

Lucy in the Sky

A Beautiful Day in the Neighborhood

True History of the Kelly Gang