1 јуни, 2020

Музичкиот аматер Steve Ronsen ја тужи пејачката и актерка Lady Gagа за плагијат на песната „Shallow“ и бара мултимилионски надомест, пренесува Cosmopolitan.

Песната за која тој тврди дека е идентична со нејзината, се вика „Allmost“ и се наоѓа на неговиот SoundCloud веќе седум години.

Песната на Ronsen имаше само 300 прегледи пред тужбата, а сега има скоро 570.020 преслушувања, од кои повеќето кликови беа од лутите обожаватели на Gaga.

Двата тима ангажираа професионалци кои ги анализираа песните и дојдоа до заклучок дека не станува збор за исти песни, туку три исти ноти кои се повторуваат, што не мора да значи дека песната е украдена.

Проценете самите кој е во право …

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Gaga e обвинета за плагијат, фановите се огорчени
Горе