1 јуни, 2020

Понекогаш животот навистина станува како сценарио од филм, а животот на Rizа Aziz стана многу сличен со филмот што самиот го продуцираше. Да се потсетиме, филмот „The Wolf Of Wall Street“ е приказна за еден човек кој со помош на малверзација стана милионер и заврши во затвор. Слична судбина се чини дека го чека и Aziz.

  Rizа Aziz , продуцентот на филмот „The Wolf Of Wall Street“, во четвртокот беше уапсен во Малезија поради обвинувањата што го поврзуваат со грабежот на голем инвестициски фонд, формиран од неговиот татко и поранешниот малезиски премиер Najib Razak. Кратко потоа, тој беше ослободен со кауција и се очекува да се појави пред судот во петок за да се соочи со формалните обвиненија. Министерството за правда на САД проценува дека од фондот се украдени 4,5 милијарди долари.

Можеби е прерано за шпекулации, но гледаме продолжение што би можело да се извлече од целата оваа приказна. Којзнае, можеби режисерот Martin Scorsese би бил повторно заинтересиран да режира ваков интересен распад.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Живот или филм – уапсен е продуцентот на филмот „The Wolf Of Wall Street“
Горе