14 август, 2020

Во ,,Metropolitan museum’’ е предвидено да се отвори голема ретроспективна изложба  посветена на Карл Лагерфелд во 2022 година.

Медиумите известуваат дека самиот изложувач на музејот, Ендру Болтон, стои зад изложбата.

WWD објави дека се откриени само неколку детали и додаде дека Метју одби да ги коментира идните изложби.

Музејот веќе беше домаќин на изложба фокусирана на модната куќа Шанел, каде Лагерфелд беше креативен директор во 2005 година.

Славниот дизајнер го мразеше зборот „ретроспектива“, претпочитајќи да очекува повеќе во иднина отколку во минатото. 

„Тоа е една од заболувањата во наше време, гледајќи во минатото“, рече тој еднаш. „Заборави го. Модата е сега и утре. Кој се грижи за минатото?”

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Meт подготвува изложба за Карл Лагерфелд
Горе