Бакнување и секс наместо теретана

7 јуни, 2019
б

Здравиот сексуален живот е добар за вашата врска, но врската не е единствената работа која профитира. Сексот и активностите се многу добри за вашето здравје, и иако можеби не може во целост да ги замени теретаната и спортот, бројот на калории што се што се трошат не е за занемарување.

Бакнување – 68 калории на час

Покрај тоа што ќе ве зближи, со бакнување ќе потрошите до 68 калории за еден час, ако го правите тоа нежно. Ако вметнете малку страст, резултатот ќе биде уште подобар.

Соблекување – 8 калории

Не е многу, но сепак се бројат. За подобар резултат секогаш можете да вметнете секси танц додека се соблекувате.

Масажа – 80 калории на час

Се важи само ако вие тоа го правите. Во вториот случај, можете само да уживате, но да не и да губите калории, едноставно нема да биде фер.

Секс – 207 калории на час

Всушност, почетната цифра е 144 калории, но ако додадете страсни воздишки, бројката се зголемува.

Орален секс – 100 калории на час

И за жените и мажите, а за жените можат да согорат уште 100 калории со … “рачен труд”.