28 февруари, 2020

Радио

Вашиот сексуален живот може да стане уште подобар, а важно е жените да се чувствуваат сигурни и добро во своето тело.

Кој не сака комплименти? Според едно истрежување објавено во Journal of Sex and Marital Therapy, постои одреден комплимент кој значително ќе го подобри сексуалниот живот.

Станува збор за позитивни комплименти поврзани со изгледот. И жените кои веќе се задоволни од изгледот на своето тело, признаваат дека нивниот сексуален живот е значително подобрен од кога нивниот партнер им дава пофалби за изгледот. Научниците велат дека позитивното мислење за телото и почитувањето на партнерот играат голема улога во врската и сексуалниот живот. Тоа значи следново: колку повеќе жените се чувствуваат ценети во нивните тела, толку се посамоуверени и посреќни.

Кај сексот, првенствено е во прашање взаемната доверба, а кога една жена ќе примети дека е атрактивна за партнерот, исто така расте сексуалната страст, велат експертите.

Сепак, комплиментот треба да биде искрен, бидејќи само тогаш може целосно да делува.

Остави коментар

Почетна // живот // Реченици кои можат да го подобрат сексуалниот живот: Дали често го слушате ова од вашиот партнер?
Горе