Сите бои на Мароко: Модно пролет/лето 2019. Во нијансите на Африка

8 април, 2019
MMM

Лоциран во северозападна Африка, Мароко е земјата на најразновидните бои.

Оваа година е инспирација на многу модни дизајнери за колекциите пролет/лето.

Тие се обидоа во атрактивните парчиња облека, да стават печат од жолтиот песок од Сахара, сините ѕидови на градот Чефчауен, златната порта на Кралскиот дворец во Фес, најчистата бела од снежните врвови на планината Атлас, тиркизната нијанса на Средоземното Море и бојата на црвеното злато или најпродаваните зачини во светот.