31 мај, 2020

Според античката кинеска медицина, кожата, како најголем орган, може да биде првиот показател за последиците од лошите животни навики и ги открива проблемите на одредени органи.

Кожата може да каже многу за нашето здравје. Ако забележите некоја од овие промени на лицето, време е да побарате причина и да го решите проблемот сами.

Промени на челото – мочниот меур и тенкото црево.

Промени: Мозолчиња и мрсна кожа

Причина: Премногу маснотии и рафинирана храна што предизвикува варење, премногу алкохол, шеќер и стрес.

Помеѓу вегите – црн дроб

Промени: Мозолчиња, цисти и мрсна кожа

Причина: Зголемена гастрична функција поради лоша храна, премногу црвено месо, алергии на некои состојки со храна.

Oчи и околу очи – бубрези

Промени: Темна кожа, сивост, оток

Причина: Пушење, премногу алкохол, слаба циркулација, проблеми со срцето

Нос – срце

Промени: Мозолчиња, дамки, мрсна кожа

Причина: Предолг престој во затворен простор, загаден воздух, гас, надуеност, слаба циркулација, висок крвен притисок.

Образи – Белите дробови и бубрезите

Промени: Бледило, мозолчиња, дамки …

Причини: Пушење, големи количини на стрес, лоша исхрана, прекумерно внесување шеќер

Усни и Брада – Утробата

Промени: Мозолчиња, темни дамки, слабост на кожата

Причини: масна храна, премногу шеќер, кофеин и алкохол, премалку спиење, стрес.

Остави коментар

Почетна // Life Story // На какви промени на лицето треба да обрнете внимание?
Горе