8 јули, 2020

Со цел да го задржите коректорот под очите целиот ден, послужете се едноставниот трик кој го користат шминкарите.

Дали ви изгледа дека вашиот коректор за подочници не покрива доволно добро? Или за брзо ви исчезнува од лицето? Пред да одите да купите нов коректор, обидете се со овој едноставен трик – наместо коректорот да го размачкате под вашите очи, нежно допирајте со врвот на прстот додека не се апсорбира. На овој начин коректорот подобро ќе се апсорбира, подобро ќе ги покрие подочниците и ќе трае подолго, дури до 14 часа. Исто така, овој трик ви овозможува попрецизно да го нанесете коректорот и повеќето од коректорот да остане на лицето, а не на сунѓерот или на прстите.

Во продолжение погледнете како шминкерот Вејн Госго го изведува методот на допирање.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Трик со кој коректорот на подочниците ќе трае дури 14 часа
Горе