20 октомври, 2019

Радио

Новото истражување на експерти од Кралскиот колеџ во Лондон ги потврди резултатите од претходните студии кои ја поврзуваат болката во долниот дел на грбот со еден ген.

Оваа болка, која е многу чест проблем и за двата пола, не е последица на дегенеративни промени во пршлените, туку е наследена и пренесена на потомство, според експертите.

Генот го добил името ПАРК 2, а членовите на истражувачкиот тим најавуваат дека наскоро ова знаење ќе се искористи за генетска терапија на синдром на болен бек.

Остави коментар

Почетна // живот // Болката во грбот се наследува од родителите
Горе