18 јануари, 2020

Радио

Две до три шолји кафе го намалуваат ризикот од мозочен удар за 19 проценти, но се покажа дека заштитниот фактор од топол oвој црн пијалок не им помага на жените кои пушат. Жените кои пијат две до три шолји кафе на ден го намалуваат ризикот од мозочен удар за 19 проценти, откриваат норвешки експерти по 14-годишно истражување на 83.000 жени од различна возраст. За жал, се покажа дека заштитниот фактор од кафето не им помага на жените кои пушат, имаат дијабетес, оние со висок крвен притисок или висок холестерол.

Остави коментар

Почетна // живот // Дали кафето навистина ги штити сите жени од мозочен удар?
Горе