28 мај, 2020

Ако ставите коцка мраз на одреден дел од телото, може да има безброј позитивни ефекти врз вашето здравје и енергија!

За овој трик едноставно ставете коцка мраз на одредено место на вратот. Оваа точка се нарекува „feng fu“ и според традиционалната кинеска медицина има посебен ефект врз нашето тело. Таа е тесно поврзана со зајакнување на животната енергија и подмладување на организмот.

Легнете на стомак и ставете коцка за мраз на задниот дел на вратот (погледнете ја сликата подолу). Останете во таа позиција на лежење 15 минути. Ако сакате, коцките можете да ги прицврстите со марама или нешто слично.

Коцките мраз, наводно, ги имаат следниве позитивни ефекти: Го подобруваат спиењето; Го поттикнува варењето на храната; Ја намалува забоболката, главоболката и болката во екстремитетите; Ја спречува настинката; Го стабилизира нервниот систем; Помага кај висок или низок притисок; Помага при ментални проблеми – како хроничен стрес, депресија или исцрпеност; Ги намалува менструалните болки.

Можеби звучи премногу добро за да биде вистина, но кога има толку позитивни работи, вреди да пробате, нели?

Во ова видео можете детално да погледнете како функционира овој трик:

Остави коментар

Почетна // Life Story // Феноменален трик со коцка мраз кој ќе ви го промени животот!
Горе