Варењето на храната влијае на квалитетот на вашиот живот
17 мај, 20200
Истражување спроведено на универзитетот St. Louis покажа дека секој од нас има свој уникатен состав на бактерии во желудникот и предлагаат нивната анализа да биде детална, заради нивната важност за целокупното здравје на организмот.
Дигестивните бактерии всушност го штитат нашето здравје и уништуваат многу опасни и штетни организми, учествуваат во разградувањето на храната и создаваат витамини кои се важни за здравјето на организмот.
Кога веќе се толку важни, темелната анализа и тестирањето на нивното присуство во варењето покажаа дека тие го одредуваат ризикот од заболување и тежина.
Најголем дел од микроорганизмите ги споделуваме со нашето потесно семејство затоа што ние всушност од најрано детство сме ги наслдиле од нив.