Футуристички концепт на Порше

16 април, 2020
Насловна

Илија Захаров ја претстави својата визија за Porsche Exclusive GT кој е навистина прекрасен…

Захаров се водеше од идејата за автомобил кој трае вечно – всушност, тој го создаде ентериерот на ова возило, така што никогаш нема да излезе од стил, со напредна надворешната естетика.

Porsche Exclusive GT моделот го започна својот живот како магистерска теза од Захаров и постепено еволуираше во еден од најимпресивните, футуристички модели на Порше што имавме можност да ги видиме во последно време. Ексклузивниот GT доби вистински агресивен став благодарение на машкиот облик, кој може да се види околу тркалата со подигнати панделки и задни панели кои го прават моделот да се појави подготвен да скокне и да го победи својот плен.

Покрај тоа што на сопственикот му дава животно работно искуство со премиум перформанси, Ексклузивниот GT е опремен со преголеми влезници на воздухот од предната страна, создавајќи летачки светла како резултат – што исто така не потсетува на Porsche Mission E, со доминантно присуство.
Оваа дизајнерска приказна се прелева и кон задниот дел на автомобилот, исто така, со линеарно позитивно светло опкружено со воздушни места, додека автомобилот сече низ времето и просторот без многу проблеми. Јаглеродното тело на овој модел означува иднина во која композитните материјали се сеприсутни, заедно со задни камери за прегледување. Со сигурност можеме да претпоставиме дека концептот Porsche Exclusive GT е електрична варијанта, која притоа нуди многу простор за четворица патници во нејзината волшебна кабина.