Аца Лукас годишно заработува 2 милиони евра, а еве колку ТРОШИ на коцкање? Не е јасно како преживува!

10 септември, 2020
b5ef40e5-8f7b-4509-9f1d-49e5d19ba765

ФОЛКЕРОТ Аца Лукас зборуваше за српските медиуми за неговата заработка, долгови и пороци.

“Заработувам околу еден до два милиони евра годишно. Изгубив околу 70 милиони евра во игра, но заработив повеќе од 100 милиони во мојот живот. Јас сум всушност сериозен милионер. Не жалам за ништо во мојот живот, дури ни за парите што го изгубив. “Ќе заработам пари повторно “, му рече Лукас на Хит.

View this post on Instagram

🎥 @hypetv.rs & #mojasupernova 🔜

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on

“Никој никогаш не ми се заканувале поради долгови, затоа што секогаш плаќав сè. Никогаш не лажев никого за ниту едно евро. Порано позајмував милион евра”, вели тој.

Лукас заврши средно музичко училиште и на 18-годишна возраст и започна да настапува на сплавот што го држеше со неколку пријатели. Во тоа време свиреше само рок музика, а таму го забележа Снежана Мишковиќ Викторија, со која Лукас по извесно време настапи.

View this post on Instagram

Vidimo se večeras u Lucernu! 🎉

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on

“Тешка приказна е, тешко ми е да зборувам за тоа. Јас бев првиот кој го напушти бендот, кој подоцна  се распадна бидејќи Бане Јелиќ, Предраг Јаковlевиќ Бата, Милош Стоисавlевиќ Кајгер и Душан Дуда Безух наскоро ја напуштија Викторија. Сè се распадна затоа што “Таа влезе во лош период, стана зависна од хероин. Дрогата и нанесе штета на нејзината кариера. Им пречеше на сите, вклучително и на мене, затоа што тогаш дури и не пушев трева”, вели тој денес.

“Не можев да ја гледам така затоа што многу ја сакав. Таа не дозволи никој да и пријде, се опкружи со тим луѓе надвор од нашиот бенд, популарна пејачка од Србија и позната пејачка од Хрватска, кои исто така беа на хероин. Нејзиното тогашно момче,почина од дрога, тој беше наш менаџер. Можете да замислите како сето тоа изгледаше. Тој беше нејзината најголема кочница, тој ја повлече надолу, но таа само го слушаше него и некои луѓе од  страната на законот “, изјавил фолкерот кој после тоа продолжи со свирките  на сплавовите, поточно на сплавот Лукас.

“Заработував добро на Лукас и не бев заинтересиран да градам кариера. Имав толку многу пари што можев да купам 100 станови. И не купив ништо. Бев дете, не ми беше грижа. Трошев пари на коцкање, жени, алкохол”,тој вели.