Аркан виден во Ерменија?! Oваа фотографија стана популарна на социјалната мрежа (ФОТО)

4 октомври, 2020
arkan

Жељко Ражнатовиќ Аркан се бори во Ерменија како платеник!? Овој вид на вест со преработена фотографија на Аркан беше објавена денес на Твитер и веднаш ги возбуди сите корисници на социјалните мрежи.

Тоа е одвратна измама, но за да претстават сè пореално, тие ја преработија старата слика на Аркан. На неговата фотографија го ставија популарниот „филтер за старост“, кој стана вирален меѓу младиот свет на сите социјални мрежи.

Тоа е уште една измама, по сличните вести за нашиот актер Милош Биковиќ, кој наводно бил забележан на бојното поле. Потсетуваме, оваа слика ја коментираа неколку корисници на Твитер од Србија кои се обидоа да објаснат дека станува збор за лажни вести и дека на фотографијата е српски актер, а не платеник на некоја војска. Самиот Биковиќ реагираше со збунета насмевка и краток коментар – „WTF“.

Дека можеме да потврдиме дека ова е уште една измама, докажува и фактот дека ОВАА објава на Твитер е избришана само еден час по објавувањето.

Продолжуваме да се прашуваме, кој ги мачи Србите со објавување вакви вести и што е следно?!