БОГАТ ГРК И ДАЛ 70.000 УСД, ПРЕДТХОДНО ПРОДАВАЛА СУВЕНИРИ: Станија Добројевиќ ВАКА заработува пари во Америка!

26 септември, 2020
станија наслов

Старлетата откри како поминала во Америка!

Станија Добројевиќ живее со години во Америка, а како што сега откри, нејзиниот пат до парите не бил лесен.

Таа рече дека своите први пари ги заработила продавајќи сувенири и дека потоа и ги вратила на мајка си сите пари што ги вложила во своето патување.

“Работев во продавница за сувенири, иако во тоа време не знаев добро јазик. Заработив 6.000 УСД за едно лето. Ги вратив сите пари на мајка ми и ми останаа доволно пари за колеџ. Кога ја напуштив следната година, почнав да ги инвестирам тие пари на берза. Сите мои колеги од мојот факултет го сторија истото и заработуваа двојно повеќе, и изгубив сè. Го поминав целото лето работејќи цел ден, работев две работи и сè што заработив, изгубив. Моите пријатели дури и денес така заработуваат, но јас се плашам и никогаш повеќе не би инвестирала ни денар “, рече таа.

Станија се врати во Америка по трет пат, но успеа да се вработи во казино, каде напредуваше брзо.

“Кога отидов во Америка по трет пат, се отвори конкурс за дилери на казино. Требаше да одам на курс две недели. Зедов со себе во Америка само 400 евра за да имам додека не почнам да работам. Сакав веднаш да почнам и се вработив, но платив за тој курс. Ризикував и започнав да работам. За неколку месеци на сметка имав 15.000 евра. Тоа беше многу за студент, и сега е, а потоа започнав да заработувам 1.000 УСД за една недела. Реков: “Јас нема да се вратам во Србија додека не ги заработам првите 100.000 евра!”. Така и беше “, тврди Станија и додаде дека многу богати мажи се коцкале со неа, но и особено да се сеќава на еден грк.

“Јас се покажав како најдобриот работник и сите дојдоа на мојата маса да се коцкаат. Така дојдоа претежно милионери, а еден Грк ни остави бакшиш од 70 000 долари. Сите ме сакаа затоа што имав убава насмевка, секогаш бев негувана, додека другите девојчиња дојдоа со мрсна коса и не се насмеани. Наскоро станав супервизор, а на крајот лице на казиното “, заклучи приказната на Добројевиќ.