ДРАМА НА СНИМАЊЕТО НА ЈУЖЕН ВЕТЕР 2: Биковиќ падна од тркачки мотор (ВИДЕО)

3 октомври, 2020
juzni-vetar1

Веќе седум недели, екипата на филмот „Јужен ветер 2 – забрзување“ го заврши снимањето на овој проект во Србија.

Уште еден ден на снимање во Хрватска го чека режисерот Милош Аврамовиќ, Милош Биковиќ (Мараш) рече дека снимањето не било лесно.

“Беше тешко. Снимав повеќе од 40 дена. Работевме претежно ноќе, тркалајќи се во вода и кал. Изведував многу акробации и паднав од мотор. Тоа е тркачки мотор и доволно е само да ви дадам малку раката оди и ти паѓаш “, рече Биковиќ.

Тимот чека да снима и серии, а во филмот ќе видиме неколку нови актери од Хрватска и Бугарија.

“Акционите сцени ќе бидат невидени во нашиот филм. Видовме нешто такво во партизанските филмови. Сè подигнавме на повисоко ниво на продукција. Заплетот на филмот започнува онаму каде што застана серијата. Ги наоѓаме ликовите таму каде што ги оставивме”, откри Аврамовиќ.

Видеото можете да го погледнете ТУКА!