Џеј се развел одамна, но сопругата никогаш не ја преболел: Кога ќе видите како изгледа ќе ви биде јасно зошто!

25 септември, 2020
dzej ramadanovski ALO foto Dejan Briza (1)_1000x0


Џеј Рамаданоски беше хит во деведесеттите со своите балади и интерпретација, за која се уште се вели дека е една од „најискрените“ песни на нашата сцена. Пејачот е искрен и многу отворен во своите интервјуа, па кога зборува за сопругата Нада, не се двоуми да каже дека страда за неа. Нада и Џеј се венчаа пред неколку децении. Со неа ги имаше ќерките Марија и Ана. Успехот на пејот на сцената се случи по многу тешко детство . Кога се појавил со сопругата во тоа време, тие оставиле впечаток на многу хармоничен пар. Џеј не крие дека Нада го оставила поради алкохол и други жени. Пороците и работите беа посилни од нивната љубов во тој момент. Тие се разведоа, но нивната приказна тогаш не заврши. “И двајцата имаме одлична комуникација. Таа секогаш се грижеше за мене, а јас се грижев за неа. Таа не работи, јас работев за неа цел живот. Уште од дете”, изјави Џеј пред неколку години.

Džej Ramadanovski, žena

По разводот од Нада, имаше нови љубови во неговиот живот, но тој за својата поранешна сопруга вели: „Нада е мојата најдобра сопруга на светот, таа е мајка на моите деца, но таа е национален херој кој издржа толку многу со мене. Џеј претходно можеше да ги открие своите планови поврзани со Нада, што беше најсилниот доказ дека место за неа е трајно резервирано во неговото срце. Кога се разведев од Нада, знаев дека таа и јас еден ден ќе бидеме повторно заедно. Во нашиот случај, ја следев познатата: „Никогаш не кажувај никогаш“. Се плашам дека осаменоста ќе ме убие, а Нада секогаш беше единствената таа секогаш ме знаеше и ме разбираше најдобро. Требаше некој да се грижи за мене “.

Džej Ramadanovski