„Имав проблеми со коцкањето, па земав пари на камата…“

18 октомври, 2020
15801892-195421410929767-3933609101564575744-n_XeQmYkS

Откри и дека имал проблеми со коцкањето, но не сака да суди никому. Кога земате пари на камата, тврди тој, го ставате вашиот живот на ризик. Тој исто така ги советуваше своите обожаватели да не одат по неговите стапки

Српскиот пејач Александар Вуксановиќ (51), попознат како Аца Лукас, во интервју за српски медиуми откри дека со години имал близок контакт со лихвари и дека паднал во долгови поради проблеми со коцкањето.

– Тоа е најбрзиот начин да добиете пари ако имате проблеми со коцкање. Некои земаат за да купат наркотични средства, а некои тропаат на вратата на лихварите затоа што имале лоши деловни потези. Не можам да кажам дека е добро да се земаат пари со камата, но не гледам разлика помеѓу „зелените“ и банката – рече Аца и додаде:

– Побрзо ќе добиете банкарски кредит отколку на улица. Носителите на камати секогаш ќе даваат пари на оние луѓе за кои се сигурни дека ќе ги вратат своите пари. Во деведесеттите години имаше киднапирања и тепачки поради долгови – рече Лукас.

Откри и дека имал проблеми со коцкањето, но не сака да суди никому. Кога земате пари на камата, тврди тој, го ставате вашиот живот на ризик. Тој исто така ги советуваше своите обожаватели да не одат по неговите стапки.

– Понекогаш не го отплаќав долгот на време, а понекогаш лихварите ја намалуваа сумата што требаше да се врати. Не сакам да им судам на другите, но никој не ве принудува да позајмувате пари – рече музичарот на крајот.