ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЌ ПРЕМИНУВА ВО РТС: Срѓан не добил понуда од српскиот јавен сервис

23 септември, 2020
Untitled 4

Јована Јоксимовиќ и Срѓан Предојевиќ повеќе нема да работат заедно!Ден откако беше објавено дека тие повеќе не се дел од Прва телевизија, пристигнува веста дека само Јована добила понуда да се врати на телевизијата на која започнала да ја води Утринската програма на РТС.

Jovana Joksimović i Srđan Predojević

Двајцата се прославија на РТС, но од телевизијата сакаат да ја вратат само сопругата на Жељко Јоксимовиќ, додека, како што неофицијално дознаваме, во нивниот тим нема место за нејзиниот кум. Причината за тоа, како што веќе на големо се вели меѓу вработените на државната телевизија, е кршење на договорот и конфликт на Предојевиќ со одредени колеги, уредникот, но и тогашниот директор Александар Тијаниќ.

Според нашиот добро информиран извор кој работел во РТС во времето кога и Јована и Срѓан знаеле како да донесат гостин без одобрение од колегиумот, што на тоа му замериле. Што се однесува до Јована вратата е отворена за неа, а како што дознавме, таа веќе разговарала со сегашниот директор Драган Бујошевиќ. Тој имал желба водителката повторно да работи на јавниот сервис, но како што дознаваме, проблемот е во парите, бидејќи Јована сакала плата што РТС не може да и ја даде во моментов. Дали ќе ја намали цената и дали ќе најде заеднички јазик со Бујошевиќ ќе се знае во следните неколку дена.