МАЈКА И ЌЕРКА СИ ПОСТАВУВАА ПРАШАЊА ЕДНА НА ДРУГА КОИ НИКОГАШ ПОРАНО НЕ СИ ГИ ПОСТАВИЛЕ: Се открија семејните тајни на Ражнатовиќ, а главна тема е БРАКОТ НА ЦЕЦА!

15 октомври, 2020
2144683_untitled2_ls

Светлана Цеца Ражнатовиќ и нејзината ќерка Анастасија ги вкрстија „мечевите“ и ни докажаа дека се одлични како новинари.

Мајката и ќерката си поставуваа прашања.

Цеца: Дали некогаш си се покајала што тргна по моите стапки?

– Искрено, не! Уживам во оваа работа и досега немав непријатни ситуации, затоа нема причина да жалам. А јас го имам најдобриот ментор, што многу ми ја олеснува работата. (смеа)

Цеца: Прочитав дека си изјавила дека сакаш да најдам момче? Дали тоа беше само шега? (смеа)

– Знаеш и самата дека не е шега. (смеа) Ти си млада (акцент на МЛАДА), успешна, никогаш поубава и би сакала да бидеш исполнета и на тоа поле.

Цеца: Одамна сум опседната со измислени приказни и наслови кои од време на време се појавуваат во одредени медиуми. Што те мачи во последно време?

– Уште од рана возраст сум научена да не обрнувам внимание на глупостите и лагите, како и на луѓето што ги користат. Тоа е нивно најголемо животно достигнување доколку успеат да предизвикаат реакција, а јас не би им го дала тоа задоволство.

Цеца: Наведи две мои карактеристики кои страшно те нервираат и не биди скромна? (смеа)

– Фактот дека не можам ни да те избркам од дома. Немам друга, но оваа вреди за две. (смеа)

Цеца: Дали има нешто што криеш од мене, а сега е време да го признаеш тоа?

– Ги знаеш сите мои тајни!

Анастасија: Што прво помисли кога ме роди?

– Кога се освестив откако се разбудив од тотална анестезија, веднаш посакав да те видам, да те држам во раце и си помислив колку си нежна и како те сакам веќе на прв поглед …

Анастасија: Ако треба да одлучиш кој е подобро дете, Вељко или јас, што би рекла?

– Зависи кој ден ме прашуваш тоа! Тоа е една флуктуирачка титула … Хахаха! Вие сте толку различни, толку мои, ве обожавам и двајцата!

Анастасија: Толку многу се потенцира мојата мажачка во медиумите, никој повеќе не ја спомнува твојата, а  често те прашуваа за тоа. Да не е можеби некоја теорија на заговор во која си вклучена?

– Да ти кажам право, сите прашања во врска со бракот ми се досадни! Времето за твојата венчавка доаѓа, а ниту јас, ниту новинарите одлучуваме кога ќе биде тоа, така што не ми се зборува за тоа, а мојата венчавка е тема што може да биде интересна за некого, но не е за мене.

Анастасија: Наведи две мои карактеристики кои страшно те нервираат и не биди скромна? (смеа)

– Ќе морам да размислам и сигурна сум дека и по седум дена размислување не би имала одговор на тоа прашање! Не затоа што си совршена, туку затоа што те разбирам совршено во сите расположенија …

Анастасија: Дали има нешто што киреш од мене, а сега е време да го признаеш тоа?

– Ништо не кријам од тебе, ти тоа го знаеш и самата, а ова прашање го доживувам како врвно духовито во стилот на „мала семејна тајна“.