Милан Поповиќ ја тужи Северина за неплатена алиментација: Таа тврди дека е во ЛОША ситуација поради корона вирусот…

28 септември, 2020
Severina-Kojić

Тој ѝ плаќал 2.000 евра годишно

Милан Поповиќ планира да ја тужи Северина затоа што од март не платила алиментација за синОТ Александар, пишува Информер.

Пејачката го загуби старателството над детето минатата година и беше обврзана да плаќа 160 евра месечно за алиментација на таткото на малото дете, но тоа не го правеше со месеци. Како што се наведува, таа како образложение изјавила дека се наоѓа во тешка финансиска состојба поради корона вирусот.

„Северина го загуби старателството над нејзиниот син Александар на крајот на минатата година. Потоа доби пресуда дека секој месец треба да испрати 160 евра за алиментација на таткото на момчето-Милан Поповиќ. Сепак, таа не дала ни динар од март и затоа Милан реши повторно да ја тужи. Ајде да се разбереме, има доволно пари и без нејзините пари, но го преклопи чаршафот од принцип“, изјави за Информер добро информиран извор.

„Севе и Милан се тужат на секоја глупост и така се реваншираат еден со друг. Тој со години и плаќал 2.000 евра месечно за алиментација, па се нервира кога таа сега ќе каже дека нема 160 евра за испраќање за своето дете “, додаде споменатиот извор.

„Таа тврди дека поради пандемијата се наоѓа во многу тешка финансиска состојба и дека во моментов не е во можност да одвојува 160 евра секој месец. Таа нема никакви приходи, не настапува никаде, а самата помина неколку недели во изолација поради третман со коронавирусот. Преку нејзиниот адвокат, таа му порача на Милан дека ќе ги реши сите обврски како што треба, веднаш штом ќе може. Поповиќ беше навистина изнервиран затоа што не ѝ верува и му рече на неговиот адвокат да покрене нова тужба “, додаде изворот за споменатите медиуми.

Како што понатаму се наведува, ова не е единствената тужба што Северина ја добила од Милан. Имено, тој исто така ја тужел бидејќи таа не сакала да му го предаде пасошот на детето кога во ноември го изгуби старателството над него.

„Само кога пристигна тужбата, Северина го предаде пасошот на детето. Таа е постојано и покрај Поповиќ. Намерно го задржува момчето крај себе подолго отколку што има право, само за да го предизвика гневот на Милан. Таа има право да го гледа момчето двапати неделно и секој втор викенд, но секогаш измислува нешто за да остане заедно подолго. Тогаш Поповиќ и се закани со тужба и сè така во круг “, заклучи изворот за Информер.