НЕ Е НА МЕНЕ ДА ГО ВОСПИТУВАМ ВНУКОТ: Цеца Ражнатовиќ зборуваше за малиот Жељко, но и за нејзините деца! Сите сме склони кон грешки

21 септември, 2020
2277503_2277027-screenshot5-edit_ff

Светлана Цеца Ражнатовиќ ужива во новата улога на баба, а бидејќи нејзиниот син Вељко и снаата Богдана ѝ го подарија внукот Жељко, на нејзината среќа ѝ нема крај.

Како што вели, нејзината работа не е да го воспитува Жељко, туку да го разгалува, а тешката работа во воспитувањето деца, како самохрана мајка, ја поминала со помош на нејзината сестра Лидија, но и духовникот.

„Сите сме склони кон грешки и секој нормален родител се обидува да ги надмине тие грешки … Сето тоа е живот, некои грешки лесно ги надминувате, на некои се сопнувате … Повторно велам, сето тоа е за човек, а паметен човек секогаш ќе научи лекција од некои грешки, но и моите деца правеа грешки, како и децата на нивна возраст, така што овие не се грешки што се непоправливи! Овие се тинејџерски грешки и нормално е да растеш. Сето тоа е толерантно, но проблемот е ако некому му укажете на грешка што може да го чини многу повеќе од некои бенигни предупредувања, тогаш има проблем ако продолжите да го повторувате истото, па никогаш да не излезете од калта, тоа е проблемот, но затоа има луѓе кои се образовани и кои советуваат … Тоа во светот функционира многу години и не е срамота! Постојат психолози, има и духовници, кои можеби ќе можат да го решат овој психолошки проблем. Фала му на Бога, имам духовник кој секако е духовник на целото семејство и сосема е природно да се посоветувате со некого. Никој не е роден најпаметен за да знае и умее сè! “, Рече Светлана.

Цеца додаде дека сакале или не, ние секогаш носиме модел на однесување и воспитување од куќата, дека постојано си велела дека никогаш нема да биде премногу строга кон своите деца како што биле нејзините родители, но дека не била тука за да го одгледува Жељко туку да го разгалува.

Исто така, таа сугерира дека е горда на нејзиниот син Цељко и ќерката Анастасија и како што вели, тие се првенствено прекрасни луѓе, што ѝ е најважно, и како што вели, го гледа тоа!