Откриени детали од филмската љубовна приказна на Брена и Бобо: Еве како сѐ започнало

28 септември, 2020
267431_brena-i-boba-vladimir-sporcic_ff

Лепа Брена еднаш раскажа како го запознала сопругот Бобo: – Кога го запознав Бобo, ми се допадна неговата спонтаност и искреност и знаев дека нема многу време за губење, бидејќи тогаш нашите кариери беа во зенитот. Си реков – сега или никогаш! Се сеќавам, се запознавме по премиерата на првиот дел од филмот „Ајде да се сакаме“ во Домот на синдикатите. Ни воведе Рако Џокиќ. Се сеќавам дека дадов интервју за „Илустрирана политика“ и дека Рако и новинарот ме заклучија во канцеларијата за да разговараме нормално. Во одреден момент, Рако влезе со Бобо и се сретна со нас – објасни Лепа Брена во едно од интервјуата.

<p>Poznati par se uvek sa osmehom na licu priseća početka svoje ljubavi</p>
<p>Poznati par se uvek sa osmehom na licu priseća početka svoje ljubavi</p>
<p>Poznati par se uvek sa osmehom na licu priseća početka svoje ljubavi</p>

Се договоривме да се сретнеме во Нови Сад. Отидов до местото на средбата, стоев на семафорот и го видов од другата страна како чека и ги шири рацете. Замислувам како му трчам во раце, да скокам, да се вртам како на филм, само бавно. И навистина трчам кон него, скокам во неговите прегратки, но ние паѓаме и Бобо ја повреди раката – се присетува пејачката.

Од друга страна, Боба тврди дека не очекувал дека Брена ќе биде толку тешка.

Мислам дека никогаш не сум возел побрзо и не сум стигнал до Нови Сад како тогаш, заради нашата средба.