Пораките кои и ги пратил се уште се во неговиот телефон! Ова е жената што Тоше најмногу ја сакаше, а таа никогаш не зборуваше за него!

16 октомври, 2020
тоше

Пред 13 години цела Македонија и регионот занемеа од веста дека трагично е убиен македонскиот пејач Тоше Проески.

Деталите за животот на човекот со ангелски глас и насмевка не престануваат да ја заинтригираат јавноста, а станува збор за жена за која се смета дека е единствената негова вистинска љубов.

Манекенката Благица Бети Мицова и Тоше Проески се запознаа во 1998 година. Нивната врска траеше до почетокот на 2002 година, кога беше прекината под притисок на популарноста. По неговиот настап на Евровизија во 2004 година, тие повторно се смирија, па раскинаа… Тие ја завршија својата врска во 2006 година.

Сепак, пријателите на Тоше Проески велат дека тие двајца биле секогаш во контакт, дека Тоже и испраќал билети за сите негови концерти… Нивните пораки се уште се во неговиот телефон и денес.
И кога телохранителот на Тоше Проески Ицо Панајотовиќ рече дека има една девојка која најмногу ја сака и која сè уште оди на неговиот гроб, на која и посвети најмногу песни, со која одеше насекаде и за која сите знаеја, сите ја препознаа Благица, девојчето од Неготино.

Иако Адријана Будимир беше последната девојка од Тоше за која јавноста знаеше, луѓето блиски до него тврдат дека неговата вистинска љубов била Благица.

Таа, пак, никогаш не сакаше да зборува за Тоше, а најтешките денови ги помина со неговата мајка Доминика.

Знам дека јавноста сака да ги знае деталите за мојата љубов со Тоше, но никогаш не сум дал интервју и не ја открив нашата приватност. Така ќе остане засекогаш – рече Благица во интервју за македонските медиуми во 2014 година.

Тогаш откри дека оставила моделирање и дека сериозно студирала. Таа денес е мајка и има свое семејство.