„ПРАКТИЧНО СТАНАВ СЕНИЛЕН“: Дејан Миличевиќ поминал 20 дена во болница поради корона вирус, а ОВА се последиците!

9 октомври, 2020
вирус

Дејан Миличевиќ со недели се бори против злобниот вирус, а како што вели, би го издвоил типот на лесна параноја што повремено го чувствува.

Потсетува дека помина 20 дена во болница, по што беше во домашна изолација две недели, што во комбинација влијаеше и на неговата ментална состојба.

Тој признава дека тој е виновен за влошувањето на неговата физичка состојба што следеше, затоа што, како што рече, направил кардинална грешка кога решил да вози велосипед до Ада Циганлија.

“На овој начин го испуштив вирусот директно во белите дробови. Мислев дека ќе ми биде подобро ако возам и се потам, сепак, не бев во право и се влошував. Отидов на рентген на белите дробови, што беше погрешно, како и контрола што следеше по два дена. Потоа направив скенер што покажа билатерална пневмонија. Тогаш беше јасно дека е само прашање на часови кога ќе бидам примен во болницата како пациент кој е добро „заглавен“ со воспаление и со белите дробови Дојде до точка дека морав да земам кислород и бев на чекор до респиратор “, рече Миличевиќ за Нови Јутро.

“Благодарност и на докторот кој ми го намали стомакот, благодарение на што ослабев 47 килограми. Токму тоа ми помогна полесно да го победам вирусот”, вели Милишевиќ.

Тој вели дека не се плаши многу дека повторно ќе го добие Ковид, но дека како последица чувствува дека почнал да заборава.

“Често ми се случува да заборавам еден збор, што никогаш порано не ми се има случено! Практично е како да станав сенилна. Нешто се случи таму! И кога ќе останам сам, имам стравови, вознемиреност, чувствувам чудна неизвесност и е како некој да седи на моите гради. „Чудни работи ми се случуваат“, рече Миличевиќ.