Раста живее „Изнајми живот“: Тој призна дека возел изнајмен автомобил, а луксузниот стан не е ни негов!

7 октомври, 2020
раста насловна

Лековите се користеа исклучиво за моја лична употреба. Јас сум уметник и долго време користам марихуана – наводно истакнал Раста на сослушувањето
Стефан Џуриќ Раста (30) беше испрашуван на 4 октомври пред Вишото јавно обвинителство во Белград, по што судот му одреди мерка притвор во траење од 30 дена.

На споменатиот распит, раперот, наводно, истакнал дека управувал со изнајмен автомобил, а станот во кој е пронајдена марихуаната, а за кој се веруваше дека е купена неодамна, не беше негов.Мислам дека полицијата ме уапси на улицата Венизелосова. Бев во автомобилот и чекав друг. По тој повод, возев БМВ И8, кој го изнајмив преку изнајмен автомобил. Откако ме однесоа во полиција и ме прашаа дали имам нешто недозволено во станот, ги посочив на оваа адреса во Макванска и ги однесов таму. Живеам на друга адреса освен онаа каде што сум регистриран, каде што живеат и моите родители. Што се однесува до адресата во Макванска, тој стан го изнајмив, бидејќи имав планови да живеам таму со сопругата и детето. Отидов таму само за да уживам во марихуана – рече Раста пред обвинителот, тврди Курир.
Да потсетиме, раперот наводно рекол дека чувал марихуана во барабанот на машината за перење и дека „троши“ околу 20 грама на ден.
Точно е дека кај мене е пронајдена наркотична дрога, но не е точно дека ја чував за понатамошна продажба. Лековите се користеа исклучиво за моја лична употреба. Јас сум уметник и користев марихуана подолго време, а исто така сум и нејзин промотор и мислам дека треба да се користи како лек – наводно рекол Раста, а пишува веќе споменатиот медиум.

Никогаш претходно не сум поседувал толку многу марихуана со мене, но едноставно ми беше дадена можност да ја добијам оваа сума, а поради ситуацијата со круната, сакав да се обезбедам. Никогаш не сум продал марихуана или друг вид на дрога. Исто така, никогаш не сум користел друг вид на дрога, дури ни „бромазепам“ и слично.

Ги одведов во станот каде што престојувам нерегистриран и им го покажав местото каде што е оваа дрога. Марихуаната била во бањата во тапан од машина за перење. Го добив на почетокот на септември, околу 700-800 грама. Јас не му дадов на никого да го користи. Заради сопствена безбедност и безбедност на моето семејство, не сакам да откривам кога го купив лекот. Не се сеќавам точно колку платив за тоа, но тоа беше околу 2.000 евра – наводно рече раперот на рочиштето.

Патем, користам 20 грама на ден во 20 зглобови. Лекот што го најдов беше во мојата долна облека, ПВЦ торба. Ја носев оваа марихуана со себе затоа што требаше да го земам мојот пријател А.Н. Имавме договор да одиме некаде покрај реката за да уживам во марихуаната – наводно рекол Стефан Џуриќ.