Романтичните Жељко и Јована: Јоксимовиќ вака ја прославуваат годишнината од бракот (фото)

15 септември, 2020
Celebrating 25 years of Radio S.Proslava povodom 25 godina Radio S.

Заљубени како првиот ден

Јована и Жељко ја слават годишнината од бракот дури трипати. На почетокот на годината можеше да прочитате дека Јована и Жељко Јоксимовиќ ја слават осмата годишнина од бракот, а сега бројот е повторно ист. За оние кои не знаат, славниот пар прво се венча на егзотична дестинација далеку од очите на јавноста. На 20 јануари 2012 година, славната двојка тајно го кажа судбоносното „да“ на Малдивите. Само неколку дена подоцна, поточно, на 2 февруари, тие го официјализираа граѓанскиот брак склучен на Малдивите, кој се покажа како неважечки.

– Ова е најкомплицираната свадба во однос на документацијата досега. Значи, нашите јубилеи се: 20 јануари, 2 февруари и 14 септември – таа еднаш рече за „Hello! „Јована. Јована и Жељко ја слават својата трета годишнина од 2014 година, кога се заколнаа на вечна љубов во белградската црква Александар Невски на Доржол. Познатаиот пејач за списанието призна дека често се збунуваат околу прославата на годишнината.

– Честопати ја забораваме оваа втората годишнина, всушност, Јована никогаш не ја заборава. Таа ги меша датумите. Јас на 2 февруари велам: „Душо, среќна ти годишнина“, и таа одговара: „Зарем не е четврти?“ – рече Жељко своевремено.