„Се плашам дека ќе ме убијат, тие беа вооружени“ Крвта капеше на сите страни (ФОТО)

10 септември, 2020
screenshot_from_2020-09-06_21-41-28_1000x0

Кристијан Голубовиќ влезе во реалното шоу „Задруга“, и ги остави своите луѓе да работат за него во надворешниот свет. И тоа, со полна пареа!

Имено, Ненад Стојановиќ од Крушевац тврди дека му го скршиле автомобилот поради самопрогласен жесток дечко, кој го купил со голем труд. Инцидентот се случи минатата недела, пет минути пред Голубовиќ да влезе во Задруга.

– Катастрофа е она што ми се случи. Мојата сопруга зеде заем пред три месеци и купивме автомобил, кој сега е уништен. Штетата  секако е 300 евра. Во една прилика, се пошегував и реков дека лошите момци на Кристијан ме вознемируваат и го објавив на Јутјуб. Тоа беше шега. Сепак, на денот на „Задруга“, кога влезе Кристијан, ми пријде неговиот човек и луто ми рече дека објавив нешто лошо за Кристијан на Интернет. Не сакав да направам проблем и предложив да го избришам тоа видео. Разговарав со Кристијан преку видео повик и тој ми рече дека сè е во ред. Иако момчето го слушна тоа, го праша Кристијан дали треба да ме тепаат и колку што разбрав, тој им рече „не“ – Ненад ни го раскажува текот на настаните и продолжува:

– Кристијан влезе во реалното шоу во 21 часот, а тие ми ја скршија „форд фиестата“ пет минути пред тоа. Дечкото на мотор со кацига помина и едно „Ауди“ и го сторија тоа. Затоа чекаа да влезе Кристијан за да има алиби и потоа ме удрија. Следуваше вистинската акција во Крушевац. Јас и сопругата налетавме на таков уништен автомобил и ги бркавме по нив. Додека возев, го удрив возачот одвнатре за да видам каде возам затоа што тие го уништија. Сигурно биле вооружени. Зошто го направија ова вака? Ден потоа, тие искршија друг мој автомобил. Што е следно, тие фрлаат молотов коктел кон мојата куќа или ме тепаат – вели тој.

Стојановиќ вели дека инцидентот го пријавил кај надлежните органи. – Јас пријавив сè во полиција. Ако полицијата не може да ги запре луѓето на Кристијан и ако продолжи вака, може да ме убие. Морам некако да се бранам – вели очајниот Ненад.