Се подготвува АПСЕЊЕ на Кристијан Голубовиќ во „Задруга“?

18 септември, 2020
screenshot_from_2020-09-17_22-35-44


Кристијан Голубовиќ, повеќекратен повратник во затворот, и сегашен член на задруга, пред два дена се заколна пред милионска публика дека ќе ја убие Станија Добројевиќ и дека е подготвен да оди во затвор за тоа дело.


Се колнам во моите две деца, јас ќе ја убијам Станија лично или преку мои луѓе, ако таа не ми се извини искрено што ги спомна моите деца! Ќе ја убијам, по цена да одам во затвор и да поминам 40 години таму – рече Кристијан Голубовиќ на црната маса, додека другите членови на задругата го гледаа во шок и неверување. Криминологот Златко Николиќ за „Ало“ изјави дека овие закани не се наивни, и дека надлежните органи мора да реагираат.

Kristijan Golubović

Ако ме прашате, тој веќе требаше да биде уапсен! Веќе една недела тој им кажуваше на соработниците во кои учествувал во сите криминални активности, како има оклоп, пиштол, обезбедување … Во тоа време, обвинителството требаше да реагира и да влезе и да го уапси! – рече Николиќ, и додаде: – Од каде го доби пиштолот?! Тој е повратник со криминално досие и нема основа легално да поседува оружје – објаснува криминологот.