Северина никогаш не била поискрена во врска со мајчината болка што ја преживува: Денес е денот кога нејзиното срце застана!

4 октомври, 2020
севе

Најпопуларната балканска пејачка, Северина од Сплит, половина час откако објави трогателно видео во гумен чамец во кој брод прегрнат со нејзиното единствено дете, доби скоро двесте коментари за поддршка, а видеото беше прегледано повеќе од 63 илјади пати!

Ништо не боли повеќе од страдање за дете. Тоа го сакаше природата. И тоа ни даде сила. Да се ​​бориме, да издржиме. И ќе се борам. Во таа агонија, она што најжестоко гори како постојан жар во стомакот е неправда, бидејќи е како никој да не ја слуша и не ја гледа.

Верувајте ми, понекогаш дури и на најсилното срце е тешко да продолжи да чука. И секој ритам остава една лузна. И така 10 месеци. Денес е денот кога срцето застанува. Поминаа цели 10 месеци од „привремената мерка“ со која ми беше одземено детето.

Оваа „привремена мерка“ утврди дека моето дете ќе спие повеќе од двапати месечно. Да го видите 10 часот наутро под работната недела и секој втор викенд почнувајќи од сабота во 22 часот. И така 10 месеци. „Привремено“. Чувствувајте се како кога вашиот најгласен крик е како никој да не го слуша. Или тој не сака да чуе.

Но утре е нов ден – напиша пејачката, а видеото, натопено во љубов, беше придружено со музика од филмот Титаник, поточно со песната „Моето срце ќе продолжи“ од Селин Дион.