СОСЕДИТЕ НА ЈОВАНА И ЖЕЉКО ОД ЕЛИТНИОТ ДЕЛ НА БЕЛГРАД ИМААТ И ШТО ДА КАЖАТ!

16 октомври, 2020
јована и жељко

Тие имаат свој портир, а водителката долго ќе ги памети зборовите на една баба


Ергенскиот пар, водителката Јована и пејачот Жељко Јоксимовиќ неодамна се преселија во куќата што ја купија, а нивните соседи се воодушевени од славната двојка.

Луксузната вила во која престојуваат има високи sидови, па може да се заклучи дека нивниот мир и приватност се загарантирани. Соседите, се разбира, знаат дека познат пар се преселил во најубавата куќа на таа улица и тие се горди на тоа.

Јована е прекрасна сосетка. Никогаш нема да и биде тешко да ми се јави и да ми се поздрави. Да бидам искрен, јас ретко ги гледам, бидејќи тие обично возат од портата со автомобил. Меѓутоа, кога ќе се појави можност да ја запознаете на улица, таа е прекрасна и пристојна жена. Децата често се слушаат како играат во дворот, и како не можеле кога живеат во таков раскош. Тие го направија својот дом и мир, тоа е нова семејна оаза – вели првиот сосед кој ги слуша помладите од Јоксимовиќ, Коста, Ана и Срна, но ретко ги гледа.
Бидејќи станува збор за елитниот дел на Белград, соседите не беа расположени да зборуваат за познати соседи, за кои велат дека ретко шетаат по околните улици.

Прочитав во весниците дека живеат тука веќе неколку месеци, но верувајте ми, ги видов само еднаш. Јована ги возеше близнаците во автомобил. Видов дека има неколку темни очила на лицето, па не сум сигурна дали е без шминка. Кога разговарав со другите соседи, заклучивме дека тие не ја напуштаат вилата. Таму се нивните четири sида, сè е на високо ниво, тие имаат портири. Тој се грижи за тоа кој влегува и за безбедноста. Едноставно, Јована е скриена од јавноста и така треба да биде. Тие ги живеат своите животи и така треба да бидат – рече човек кој живее во нивна близина.

Една сосетка е воодушевена од Јован и нејзината харизма:

Знам на која Јована мислиш, таа е убава. Ја гледав цело време, таа е многу харизматична. Ја запознав неколку пати и во една прилика кога мавтав кон неа, таа ми ја врати насмевката. Имам чувство кога и да ја сретнам дека брзаше. Вака работи овој млад свет денес, тие одат од гол на гол, без пауза. Таа е повисока во живо отколку кога ја гледав на телевизија. Таа е згодна, Жељко знаеше што да избере – вели низ насмевка бабата.