3 места што им се спротивставуваат на законите на физиката и здравиот разум: Само погледнете! (ФОТО)

4 јуни, 2020
љње

Апсолутно неверојатни сцени

Бидејќи интернетот е достапен за нас, имаме можност да видиме многу необични места ширум планетата и да гледаме од ден на ден колку е неверојатна и совршена нашата природа.

Ви претставуваме четири необични феномени што дефинитивно им се спротивставуваат на сите закони на физиката. Некои би рекле дека им се спротивставуваат на здравиот разум!

Златн иот камен во Мјанмар

View this post on Instagram

The golden rock in Myanmar .. Incomparable, unforgettable .. You can only get up to the mountain with a fast ride on the loading area of ​​trucks with 4WD .. It is fantastic .. The golden stone lies on a mountain near the city of Kyaiktiyo and is one of the most important attractions. But the Golden Rock is much more than just a tourist attraction. It is one of the most important pilgrimage destinations in the Burmese. The entire structure is one of the most sacred Buddhist sites and this is particularly because a widespread legend is told about the structure. Der goldene Felsen in Myanmar.. Unvergleichlich, unvergesslich.. Auf den Berg hoch kommt man nur mit einer rasanten Fahrt auf der Ladefläche von LKWs mit 4WD.. Es ist phantastisch.. Der goldene Stein liegt auf einem Berg bei der Stadt Kyaiktiyo und zählt als eine der wichtigsten Attraktionen. Doch der Golden Rock ist noch viel mehr, als nur eine Touristenattraktion. Er gehört zu den wichtigsten Pilgerzielen der Burmesen. Das gesamte Gebilde ist eine der heiligsten buddhistischen Stätten und das liegt besonders daran, dass eine weit verbreitete Legende über das Gebilde erzählt wird. #artlovers #padagalkeries #interiordesign #artbrut #goldenstone #Myanmar #mixedmedia #drawing #delicately #abstractfigurative #contemporarypainting #maximedia #flamingabstract #artforsalebyartist #abstractpainting #markmaking #instagram #artprocess #germanartist #artgallerie #artcollector #interiors #mixedmediaart #mixedmediaartwork #mixedmyedifaartist #abstractsonfire

A post shared by Sternenriesin, Artist (@stella.reichmann_) on

Чаитјо Пагода или Златен камен е гранитна мини карпа со тежина од неколку тони, што успешно се балансира на самиот раб на бездната, а кога дува ветер, се движи. За 2.500 години, изгледа дека ќе падне, но иако не е прицврстена за ништо, таа сепак се одржува во место. Бидејќи овој необичен огромен камен му пркоси на законот за гравитација, мештаните го сметаа за посебен и затоа го покрија со злато. Денес е една од најголемите атракции во Мјанмар.

Единствениот пат во Ерменија – Гравитациониот рид на Арагатас, Ерменија

Патот до планината Арагатс во Ерменија е познат по аномалија на гравитацијата . Локалната река тече нагоре под агол од 20 степени.Иако се изгледа потполно рамно, сè што ќе спуштите на патеката ќе се врати наназад. Се верува дека овој пат тоа е оптичка илузија, еднаква на фатаморганата во пустина.

Водопадот кој паѓа наопаку

Падот на Ваипуџа на Хаваите е вистинско чудо, затоа што водата не паѓа надолу, туку тече нагоре! Како и да е, мистеријата е решена со текот на времето – ветровите што дуваат на ова место, дуваат толку силно и во таква насока што ја туркаат целата вода во воздухот, не дозволувајќи му да паѓа природно.