Дестинации на кои можете да уживате до крајот на октомври!

5 октомври, 2020
shutterstock1248509359-830x0

Бидејќи многу луѓе го пропуштија летниот одмор оваа година, луѓето размислуваат каде всушност можат да се одморат во октомври. Индиректно беа наметнати одредени дестинации, пред се затоа што тие земји ги отворија своите граници и за македонските туристи. Турција и Египет, како и Кипар, во моментов се сметаат за топ дестинации во текот на октомври.

Ако одлучите да се одморите во ова турско одморалиште во првата половина на октомври, ќе ви требаат околу 950 евра за две лица. Сместувањето се базира на 4 ноќевања, а услугата е All inclusive, додека хотелот се наоѓа на околу 6 км од центарот на градот, или од локалниот аеродром околу 25 км. Во рамките на тој хотел се наоѓа плажа долга околу 150 метри, која е покриена со чакал. Единствено за што треба да платите дополнително се премиум пијалоци, како и свежи овошни сокови, односно безалкохолни и алкохолни пијалоци од увоз, како и сè друго што не се нуди. Секако треба да се напомене дека ова е цената само на сместувањето.


Египетското одморалиште Хургада е моментално многу привлечно, и секако треба да се споменат одморалиштата Марса Алам и Шарм Ел Шеик.


Важно е да се спомене дека туристите кои сакаат да останат во Египет мора да достават негативен тест за PCR, кој не смее да биде постар од 72 часа. Цените во хотелите во ова одморалиште се особено прифатливи. Една од опциите е 532 евра по лице, а цената вклучува сместување во хотел врз основа на избраната услуга, како и авионски превоз. Она што не е вклучено во цената е услугата за издавање визи, што изнесува 25 долари по пасош.

Неодамна, сите беа воодушевени од фактот дека островот Кипар ги отвори своите граници. Особено е интересно да се напомене дека авионските билети се исто така достапни по прилично прифатлива цена, што го прави Кипар во моментов идеална дестинација за одмор.