Европско чудо: Ова е најдобриот воден парк во светот

2 мај, 2020
тенерифе

Паркот Сијам е распространет на над 18,5 хектари во крајбрежниот град Коста Адеја на шпанскиот остров Тенерифе. Иако се наоѓа на најголемиот остров на Канарските острови, тематски е адаптиран на подрачјето на Тајланд, поради што именуван (Сијам порано бил во Тајланд).


Некои од најспектакуларните атракции на вода во Европа и светот може да се најдат тука, како што се огромните тобогани  и водопади, базени со вештачки бранови и други чуда, сите украсени со зачудувачки азиски симболи, како што се големите змејови.

За да се зачува вода на островот, Паркот Сијам исто така изгради фабрика за десалинирање. Десалинира 700 кубни метри морска вода секој ден, а откако водата ќе се искористи за возење, со неа ги наводнуваат растенијата во комплексот.

Паркот Сијам исто така вклучува 25 импресивни згради инспирирани од Тајланд, неколку кафулиња и ресторани кои огарантираат одлична забава. За оваа авантура треба да издвоите од 38 евра за редовен еднодневен билет на паркот и до 122 евра за ВИП-искуство.