10 дестинации за кои сонуваме додека сме во самоизолација

7 април, 2020
10-destinacija-o-kojima-mastamo-dok-smo-u-samoizolaciji7

Земете длабок здив, наполнете ги белите дробови со воздух и потоа издишување…

Дозволете чувство на релаксација да ве надвладее од стапалото до горниот дел од главата.

Замислете дека одите на плажа – почувствувајте го прашкастиот песок под нозете, слушнете ги брановите што се судираат со крајбрежјето и помирисајте го солениот ветер што ви ја бушави косата. Вие сте на место каде што вирусот корона не постои.

Додека вежбите за визуелизација можеби изгледаат малку глупави, факт е дека тие ни нудат бегство од реалноста, барем за неколку моменти, што ќе се согласите, е многу потребно за многумина сега. За жал, не можеме да ве водиме низ медитација, но можеме да ви дадеме инспирација за вашата фантазија.

Овој пат ви откриваме десет дестинации кои привремено ќе ве однесат од вашиот дом, кој стана вистински затвор и ќе ве телепортираат во вистински рај. Прелистајте ја нашата галерија …