7 (пре) ценети места во светот кои ги разочараa туристите

4 април, 2020
los angeles

Која е најпреценетата дестинација на која некогаш сте биле?

Животот во карантин и вишокот на слободно време инспирираа многу корисници да ги споделат своите разочарувачки патувања.

Со оглед на тоа што голем дел од корисниците на оваа интернет-платформа се Американци, по градовите во Соединетите држави веднаш почнаа да плукаат, но беа наведени и некои европски дестинации.

1. МОРИСОТ НА ЛОС АНЏEЛЕС

Лос Анџелес беше еден од првите одговори на прашањето за најпреценетите места во светот. Мириса на урина, потребни ви се два часа за да стигнете насекаде и е многу жешко нон-стоп.

2. ГРОЗНАТА ГУЖВА НА САН ФРАНЦИСКО

Мирисот на урина исто така им пречи на луѓето што го посетуваат Сан Франциско. Еден корисник на Reddit напиша:

„Премногу е скапо да се живее, улиците мирисаат на урина, имаат високи даноци и огромен сообраќај“.

3. НОВА ГОДИНА НА Times Square, New York City

Times Square во новогодишната ноќ е особено преценет.

“Отидов со една девојка, нејзиниот брат и неговата девојка пред неколку години. Беше ужасно за нас. На крајот, го напуштивме плоштадот и го гледавме одбројувањето на телевизија во корејски ресторан за скара. Имавме многу подобра забава во ресторанот.”

4. ЛУКСУЗОТ НА ДУБАИ

“Тоа е пустината. Ништо, освен скапи автомобили, хотели и проклет песок насекаде”, напишал корисник на Reddit.

5. МАЛА СИРЕНА ВО КОПЕНХАГЕН

Клиентите во Reddit не се воодушевени од скулптурата на Малата сирена, која е еден од карактеристичните симболи на Копенхаген. „Туристите брзаат во стадата за да го видат тоа, а повеќето се разочарани. Тие обично кажуваат нешто слично: Тоа е само мала бакарна скулптура на камен во пристаништето“.

6. ЗАГАДУВАЊЕ ВО ПАРИС

“Сите велат дека Париз е град на љубовта. Јас сум Французин и не ја разбирам возбуда што владее со овој град. Париз е сув и загаден “