ФЕНОМЕНОТ „БОЖЈИ ОЧИ“ МАМИ ВОДЗИШКИ… Се наоѓа во соседството и нема да Ве остави рамнодушни! (ВИДЕО)

15 август, 2020
pestera

Пештерата, позната како „Божји очи“, е една од главните атракции во централна Бугарија.

Се наоѓа на 112 км од Софија во близина на селото Карлуково и е долга 262 метри.

Пештерата е природно осветлена благодарение на големите влезови и пештерските отвори – природни дупки.

Тие се наоѓаат едни до други и имаат слична форма, и изгледаат како две големи очи што ги следат посетителите.