Најдобрата плажа во Европа за 2020: Вистински рај на земјата

15 април, 2020
NASLOVNA

Порталот Trip Advisor доделува признание за избор на патници на одредени дестинации секоја година, во зависност од прегледите и коментарите на оние што ги посетиле.

Значи, откриено е дека најубавата плажа во Европа за 2020 година е во Сицилија!

Плажата наречена Spiaggia dei Conigli (позната и како плажата зајак) се наоѓа на островот Лампедуза, инаку се смета за едно од најубавите места во цела Италија.

Убавите нијанси на морска вода и долгата песочна патека што ја опкружуваат, потсетуваат на убавината на Карипското Море и Сејшелите.

На второ место, нашата плажа е Клефтико на грчкиот остров Милос …

На трето место е плажата Луксентире на островот Харис во Велика Британија

https://www.instagram.com/p/Bx2M7NxjEY2/?utm_source=ig_web_copy_link

За најубавата плажа на светот за 2020 е прогласена бразилската плажа Baia do Sancho