Подобро од шатор? Лебдечка „соба за одмор“ што може да се постави насекаде за само неколку часа

16 јуни, 2020
гфдгфд

Seedpod е името на новата форма на сместување од Номадските одморалишта, која за помалку од еден ден го претвора оддалечениот дел од природата во одморалиште. Овие се еден вид лебдечки хотелски соби со дијаметар од 2,1 метри што овозможуваат сон во природата. Поточно, каде и да посакате.

Првите прототипи беа поставени во природниот резерват „Бел Омбре“ во Маурициус минатата година и дискретно се мешаа во околината.

Структурата на ова сместување, кое изгледа како комбинација на шатор и дрвена куќа, го следи природниот изглед на семето по кое е именувано. Може да се закачи на дрво или карпа

Seedpod е направен од нови трајни материјали кои можат да издржат ветрови од 120 километри на час. Основната идеја е на патниците да им обезбедиме безбедно место за престој во природа што е удобно.

Внатрешноста на оваа лежечка соба е мултифункционална и може да се прилагоди на индивидуалните потреби – просторот за седење е многу лесно да се претвори во спална соба.

Seedpod е исто така опремен со соларна фотоволтаична енергија, осветлување, тавански вентилатор, ладилник за чување храна или пијалоци и станица за полнење за електрични уреди.

Доколку е потребно, бањата со тоалет може да се додаде за максимална удобност дури и во најоддалечените делови на природата.