Прекрасна скриена плажа каде ви е дозволено да останете само 20 минути

12 мај, 2020
плажа

Една од најубавите во светот, Скриената плажа во Мексико е создадена како резултат на воени вежби и тестирање …

Мексиканската дупка е дел од вулканскиот архипелаг Мариета, која ја зазеде сегашната позиција пред неколку илјади години. Сепак, таа не беше создадена од играта на Мајка природа, туку дело на човечки раце – оваа област била избрана од мексиканската влада како место каде може да се направи воено тестирање.

Токму огромните експлозии се одговорни за тоа што оваа област денес е толку голема туристичка атракција. Имено, бројните дупки формираат атрактивен систем на подводни и надземни пештери, за кои мексиканската влада, по големиот притисок на јавноста за запирање на детонациите, го прогласи за национален парк кон средината на минатиот век.

Oстровите на Мариета достигнаа прекрасна атракција позната ширум светот – прекрасна песочна плажа во пештера која редовно е на списокот со најубавите во светот.

Но, за да знаете како да ја пронајдете, ќе ви треба помош од локалното население што организира бродски патувања.Плеја дел Амор, или Скриена плажа, се наоѓа во голем кратер, поради што не може да се види од копно или море, а за да се стигне, потребно е да се плива низ морски тунел. На плажа може да се сместат 117 посетители истовремено, кои имаат само 20 минути за разгледување, што е планирано за тури, така што секој може да се сврти.