Работи само еден час дневно: единствената поштенска канцеларија под море

12 мај, 2020
posta

Ако сакате да испратите пошта од единствената пошта од море на светот која не наоѓа на островот Hideaway во Тихиот Океан, треба само да зануркате до малата поштенска канцеларија. Пред да ставите маска, прво распрашајте се за работното време, бидејќи океанската пошта дневно работи само еден час.

Оние кои ќе задоцнат да го запознаат службеникот со работно време од соништата можат да ја остават поштата во сандаче.

Не нуркате? Нема проблем, замолете го локалното население, кое на драго срце ќе се спушти на длабочина од три метри и ќе ви помогне пратката да стигне на адресата.

Оваа пошта не е новост, таа работи од 2003 година и од тогаш има примено повеќе од 100 илјади посетители.