Ви недостигаат патувања? Airbnb ви овозможува да патувате виртуелно.

16 април, 2020
pjimage-8-790x444

Бидејќи кризата предизвикана од пандемијата на корона вирусот нè заклучи во нашите домови и го парализира социјалниот живот, но и економијата, се чини дека туризмот и угостителството го извлекоа најдлабокиот крај. Патувањето е суспендирано и вработените во споменатите филијали претрпуваат невидени загуби.

За да се справи со кризата и барем донекаде да ги ублажи нејзините катастрофални последици, „ Airbnb “, чии корисници претрпуваат огромни загуби од нивната неможност да изнајмат сместување и услуги, започна нов проект кој ги охрабрува патниците да се откажат од своите омилени активности и да споделуваат уникатни искуства од секој агол на светот, стекнати со виртуелни средства.

Традиционално правење тестенини, Airbnb ви овозможува да се придружите на класа за вино што ја води португалски експерт за вино од удобноста на вашиот сопствен дом, да готвите локални јадења со мароканско семејство или тестенини со италијанска домакинка, да запознаете животни на мала американска фарма, да научите како да направите вистинско кафе.

Вежбајте јога со учител од Италија, слушајте концерт од Исланд, танго…

Цените се разликуваат, а некои искуства се нудат бесплатно. Доколку ви недостасува времето на патување, дружење и уникатни искуства што ќе ве збогатат, а секако да се забавувате во овие не толку лесни периоди, посетете ја официјалната страница на Airbnb и изберете од понуденото, сигурни сме дека ќе најдете нешто за себе.