Зошто морето во Грција одеднаш стана ладно и дали туристите треба да се загрижат?

2 јуни, 2020
rodos-palladium

Ваков природен феномен не е забележан во изминатите 20 години.

По страшното невреме кое ја погоди Грција во периодот од 17 – 22 Мај, површинската температура на морето, значајно опадна.

Најголема промена во температурата на морето е забележана во Додеканез, група острови кои му припаѓаат на Родос, кадешто од 25 степени, температурата на водата се намали на 20.

За среќа, туристите не треба да се грижат, бидејќи со самото затоплување на времето, ќе се покачи и температурата на водата.