3 хороскопски знаци кои живеат најдолго!

14 октомври, 2020
horoskopski-znakovi-koji-najduze-zive-3-znaka-sa-jakim-zivcima-zdravim-navikama

Луѓето имаат различни тајни на долговечноста, но се покажа дека имаат нешто друго заедничко. Имено, повеќе студии и анализи на статистички податоци покажаа дека луѓето родени во хороскопскиот знак Рак убедливо живеат подолго, по што следат луѓето во знакот на Овен и Девица. Дека Раковите, Овните и Девиците се најдолговечни, потврди и студијата на Груон за истражување Геронтологија, која собираше податоци од 1955 година.

За раковите се верува дека живеат најдолго пред се затоа што повеќето од нив водат здрав живот. Мотивацијата за здрави навики обично лежи во фактот дека тие сакаат да поминат што повеќе време со своите најблиски, особено со своите деца. Патем, луѓето родени во овој знак се исклучително грижливи и посветени на своето семејство.