7 волшебни антистресни методи: Кажете ги овие 7 зборови секој ден, стресот ќе исчезне како да е однесен со рака!

19 октомври, 2020
стрес

Во денешниот брз живот, сите се соочуваме со стрес, па затоа е многу важно за нас да научиме да управуваме со него.

Секоја личност има свој издувен вентил кој им помага да се ослободат од стресот, а со тоа и си помагаат да се ослободат од непријатност и притисок што може да доведе до здравствени проблеми.

Постојат одредени зборови кои делуваат смирувачки на нашето тело, а со повторување на нив, стресот исчезнува.

И ова ќе помине.
Вдиши. Издишува. Продолжи
Животот е процес.
Најдоброто допрва треба да дојде.
Не плачи за тоа што е готово. Насмевнете се затоа што се случи.
Ќе го прифатам она што не можам да го променам.
Јас одбирам да бидам среќен.