Ако често ги предвидувате и претчуствувате работите пред да се случат, вашиот мозок е многу посебен

16 октомври, 2020
mozakposebanpredvidjanje-830x0

Знаете дека некој пријател ќе ви се јави неколку секунди пред да заsвони телефонот, имате претчувство дека ќе видите некого, а кога ќе свртите на аголот, ете ги … Иако овие таканаречени „случајности“ се случуваат постојано, дали некогаш сте се запрашале дали има некакво објаснување?

Во светот на квантната физика, постои феномен наречен квантно преплетување. Преплетување е кога две одделни честички се сврзуваат толку силно што едната влијае на другата, дури и ако се одделат. Луѓето исто така се составени од ситни субатомски честички, што наведува некои научници да веруваат дека нашите сопствени честички можат да се „заплеткаат“ со други кога ќе се вљубиме или формираме цврста врска.

Алберт Ајнштајн го нарече овој феномен „морничава акција на далечина“, и тоа може да биде причината што имаме необјасниво „знаење“ или остануваме емотивно поврзани со луѓе кои не сме ги виделе неколку години. Со други зборови, оваа паранормална активност е всушност природен феномен на физиката.

Врз основа на својствата на преплетувањето, нашите мозочни бранови можат буквално да влијаат на физичката реалност. Ова може да биде причината зошто може да почувствуваме дека некој мисли на нас или да „знае“ дека ќе контактира со нас.

Подолу откриваме пет знаци кои ви кажуваат дека сте емотивно поврзани и сте вклучени со други луѓе:
Ве обзема силни емоции без очигледна причина
Во еден момент сè оди добро, во друг се чувствувате виновни, депресивни или вознемирени без причина. Или можеби се појавуваат пеперутки во стомакот и се чувствувате малку возбудени пред да ги дознаете убавите вести за некој член на семејството. Ако е можно квантно преплетување меѓу луѓето, можете да ги користите емоциите на некој близок.

 • Не можете да престанете да мислите на некого.
  Одеднаш, личноста што ја познавате почнува да го прогонува вашиот ум. Се појавува кога ќе се обидете да заспиете или гледате филм, а немате идеја зошто. Чувството е интензивно и се јавува во градите. Се прашувате што да направите. Да му се јавам? Дали испраќате порака? Можно објаснување е дека оваа личност фокусира на вас интензивна енергија на размислување, а вие силно и јасно го добивате сигналот.
 • Сонувате соништа што предвидуваат настани.
  Никогаш не би се сомневале дека вашиот партнер изневерува, но не можете да престанете да сонувате за тоа. Неколку недели подоцна, го фаќате вашиот партнер на дело. Некои тврдат дека оваа потсвест открива суптилни траги, иако заплетувањето може да биде изворот. Ако имате соништа за шарени, животни настани или вклучуваат длабоки емоции за некого што го познавате, треба да истражите. Може да се случи вашиот мозок да користи соништа за да ја открие енергијата или емоциите на личноста со која сте несвесно вмешани.
 • „Знаеш“ без да знаеш
  Сакате да испратите порака до пријател и штом го допрете телефонот, на екранот ќе видите дека тој само што ви испратил СМС. Имате чувство дека важната е-пошта што ја чекавте цела недела конечно е во вашето сандаче и бам! – една нова порака.

Ако ова се случува често, обрнете внимание на лицето или луѓето кои најчесто се вклучени во овие појави. Ова „шесто сетило“ може да укаже на чувствителност на мисловната енергија од одреден извор или може да биде резултат на испреплетување. Започнете да барате обрасци. можеби ќе бидете изненадени од она што го пронајдовте.

 • Мислиш, а тие го кажуваат тоа
  Дали забележувате невообичаени совпаѓања со личност? Можеби таа коментира книга што само ја читате или ви покажува необичен филм што штотуку сте го гледале и за кој не сте кажале никому. Повторно и одново, таа личност ве потсетува на чувствата и мислите што ги чувате приватно.