БИЗАРНА СВАДБЕНА ПОКАНА: Ако донесете скап поклон ќе јадете јастог, ако не…

22 септември, 2020
Vencanje-3-2048x1366

Веројатно сте виделе повеќе или помалку интересни покани за венчавки, но сигурно не сте виделе ваква. Замислете дека младенците ви испраќаат образец наместо класична покана со барање однапред да ја наведете вредноста на подарокот за венчавката, а за возврат ќе добиете информации за тоа какво мени можете да очекувате, се разбира, во зависност од тоа колку „вредите“.


За да бидат работите уште поинтересни, гостите се јасно упатени до кога треба да ги испратат своите одговори.


И списокот изгледа вака:

Подарок за љубов – до 250 американски долари – печено пилешко или сабјарка.

Сребрен подарок – од 251 до 500 долари – стек или лосос.

Златен подарок – од 501 до 1000 долари – е еден од горенаведените избори или бифтек или јастог .

Платинумски подарок – од 1.001 до 2.500+ долари – некои од горенаведените избори или јастог и како подарок сувенир, чаша шампањ.